Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
Terug naar ons blog

Duidelijkheid over uitgestelde belastingen in het voorjaar 2021.

Gepubliceerd op:

Ondernemers die gebruik hebben gemaakt van het bijzonder uitstel van betaling voor hun belastingen in verband met de coronacrisis krijgen in het voorjaar van 2021 een brief van de Belastingdienst. Hierin staat hoe hoog hun schuld is, zijn de voorwaarden voor de betalingsregeling opgenomen en wat de ondernemer per maand moet gaan aflossen.

Ondernemers kunnen sinds maart van dit jaar bijzonder uitstel van betaling krijgen voor tal van belastingen zoals de loonheffingen, vennootschapsbelasting en BTW in verband met de coronacrisis. Aan dit bijzonder uitstel is per 1 oktober 2020 echter een einde gekomen. Dit houdt in dat ondernemers alleen nog tot 1 oktober 2020 uitstel van betaling konden aanvragen. Dat uitstel duurt drie maanden, en loopt uiterlijk tot het eind van dit jaar. Hierna moest dus over de terugbetaling van de schulden worden nagedacht. Hierover is vastgelegd dat ondernemers de uitgestelde belastingschulden vanaf 1 juli 2021 moeten gaan terugbetalen en ze krijgen daar 36 maanden de tijd voor.

Brief met voorwaarden en bedragen volgt in voorjaar De ondernemer ontvangt, omdat de betalingsregeling per 1 juli 2021 (uiterste betaaldatum 1e termijn: 31 juli 2021) start, in het voorjaar van 2021 een brief met daarin: een definitief overzicht van de belastingschuld; de voorwaarden van de betalingsregeling; het maandbedrag van de betalingsregeling. Wat nu als een ondernemer de belastingen in 2021 nog niet op tijd kan betalen? Dan moet hij volgens de gebruikelijke regels betalingsuitstel aanvragen of een betalingsregeling afspreken met de Belastingdienst.

(Bron rendement 02-11-2020 Fiscaal Rendement)